Suomen Maakuntakirjailijat ry on valtakunnallinen kirjailijayhdistys.

Yhdistyksen tavoitteena on sääntöjensä mukaan tuoda elävästi yleisön ulottuville suomalaista kirjallista kulttuuria ja perinnettä ja toimia eri puolilla maata asuvien kirjailijoiden, kirjoittajien, arvostelijoiden ja kääntäjien yhdyssiteenä tekemällä heidän työtään tunnetuksi. Maakunnallisuus tarkoittaa toiminnan suuntaamista maamme eri alueille syrjäisimpiäkään unohtamatta. Pyrimme verkostoitumaan suunnitelmallisesti muiden alan toimijoiden kanssa niin valtakunnallisella kuin alueellisellakin tasolla.

Yhdistys ylläpitää valtakunnallista arvostelupalvelua, järjestää seminaareja, kokouksia, kirjailijavierailuja mm. kouluihin ja laitoksiin.

Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylä. Toimisto sijaitsee Joensuussa Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin tiloissa Arttelissa, Merimiehenkatu 32. (Toimistossa ei ole työntekijää eikä toimistolla ole aukioloaikoja, joten jos olet tulossa käymään, sovi siitä puheenjohtajan kanssa.)

Vuonna 2017 yhdistys täyttää 45 vuotta.