Etusivu

 

Suomen Maakuntakirjailijat ry:n tehtävänä on kaikin tavoin tukea sanataidekulttuurin edistämistä maassamme. Yksi keino tähän on harrastekirjoittajien valmentaminen esikoiskirjailijoiksi. 

- Suomen Maakuntakirjailijat toimii harrastekirjoittajien valmentajana ja tekstien arvioijana. Yhdistykselle voi lähettää esim. proosa- ja runokirjojen, elämäkertojen, ja historiikkien käsikirjoituksia arvostelupalveluun. Arvioijavalmentajia ovat ammattikirjailijat eri puolilta Suomea. Arviointi kestää muutaman kuukauden arvioijan työtilanteesta riippuen.

Kirjoita käsikirjoituksesi yhdelle puolelle A4:sta, lyriikassa yksi runo per liuska. Fontissa vähintään 12-pistekoko, mieluiten 1,5 rivivälillä. Muista ottaa itsellesi varmuuskopio. Laita nimesi ja yhteystietosi käsikirjoituksen yhteyteen.

Jos haluat arvioijan kiinnittävän huomiota johonkin erityiseen seikkaan, mukaan kannattaa liittää saatekirje kysymyksineen. Arvioijat keskittyvät sisällön ja tekstin kaunokirjallisen annin arvioimiseen. Tavoitteiden kertominen auttaa antamaan täsmäpalautetta mm. kaupallisista kustantajista tai muista vaihtoehdoista, kuten omakustanteen tekemisestä.

Tekstit lähetetään osoitteeseen: Suomen Maakuntakirjailijat, Kari Tahvanainen, Sepänkatu 49 A 8, 80100 Joensuu

Hinta määräytyy käsikirjoituksen pituuden mukaan seuraavasti:

Runot: 1-30 liuskaa (runo/liuska) 30 euroa, sen jälkeen 1 e/liuska

Proosa: 1-30 liuskaa 30 euroa ja sen jälkeen 1 e/liuska